Nyår

nyårnyår2rislyktanyår3Nyår spenderade vi hos pappa och Carina. Väldigt mysigt hade vi det och god mat blev vi bortskämda med som alltid! Om mina misstankar inte var starka nog innan, så blev jag under nyår övertygad om att min pappa måste vara Ernst okände bror. Han hade plockat in vass och diverse annat från naturen som han ville dekorera bordet med och tillsammans tog vi oss an dukningen med stor entusiasm. Enkel men fint blev det, helt i min smak! Nåja, äpplet faller inte långt från trädet!

Förrätten med bl.a. löjrom, räkor och lax stod jag helt ogenerat och skrapade ur rester ur hela min familjs skålar för att inte något skulle gå till spillo, så sjukt god var den! Champagnen vi drack till var pricken över i!

Vid 12-slaget försökte vi skicka upp rislyktor (med bambustomme förstås!) men det blåste alldeles för mycket och medan lyktan värmdes upp av lågan hade Danne någon sorts rodeo med lyktan för att den inte skulle brinna upp, en hamnade i ”drakdödarträdet” och brann upp där, men en fick vi iväg i alla fall.

Nyårsdagen vaknade vi upp i sjöstugan med fin utsikt över sjön med granen på bryggan min pappa sätter där varje år. När vi senare på kvällen åkte hemåt stannade vi till hos Håkan och Veronica och blev bjudna på hemgjord pizza. Jag är inte så förtjust i pizza och är måttligt intresserad av traditionen med att äta pizza på nyårsdagen, men hemgjord gillar jag absolut med rätt topping och denna var verkligen god!

Leave a Reply

:-) :( :(( :? 8) :D :P :oops: :cry: :wink: :love: X( :x