Vaktlar & ägg

Vaktlar till salu

Just nu har jag inga vaktlar till salu. Kan kläcka på beställning och det går att förhandsboka vaktlar i kommande kläck.

Hyr kläckutrustning

Jag hyr ut en liten manuell äggkläckningsmaskin som tar 10 hönsägg/24 vaktelägg, värmetak och värmelampor. Kontakta mig för info!

Hyr vaktlar

Om du inte är redo för ett året runt åtagande med vaktlar kan man hyra vaktlar av mig under exempelvis sommarmånaderna. Kontakta mig för info!

Vaktelägg

Vaktelägg till mat
6-pack 30kr
12-pack 60kr
2 x 12-pack 100kr
vaktelägg

 

Dekorationer

Säljer urblåsta vaktelägg till dekoration efter beställning, både med och utan upphängning. Kontakta mig vid intresse!

7 pynt

Om mina vaktlar

Sedan jag var barn har jag drömt om att ha höns. Det blev dock japanska vaktlar istället till en början. Vi beställde ett gäng ägg som kom per post och så kläckte vi fram våra egna små minikycklingar, eller humlor som dom kallas första tiden.

Japanska vaktlar finns i tre olika storleksvarianter: Vanlig (upp till 200g), jumbo (200-350g) och fläsk (350-500 g, även kallad fransk jättevaktel) . Dessa är alla samma art (Coturnix japonica) men de större varianterna är framavlade som köttdjur.

I min lilla köksträdgård har jag en vaktelgård byggd av hundgårdssektioner med plasttak och förstärkt med finmaskigt stabilt nät hela vägen som skydd för alla tänkbara rovdjur. Vaktelgården är knappt 9 kvadratmeter, och just nu bor där 14 hönor. Tuppar har vi inga för tillfället eftersom vaktelgården är precis utanför sovrummet...

Bilder

14_3 14_2
kyckling
 kycklingarkyckling
vaktelkycklingar